Prof. Dr. Mustafa Taşkın, Mide ağrısına karşı alınması gereken önlemleri anlatırken bu soruya şöyle cevap vermiş;
”Acının ülser üzerinde büyük bir etkisi yok. Soğan sarımsağın yanında acının lafı bile olmaz. Örneğin acı biber çiğ yenirse, sindirimi zor olduğundan ağrı yapabilir. Ama yemeğin içersinde yoğrulmuş bir acı zarar vermez.”
Çok acı, baharatlı yemenin mideye zararı var mı?
Marmara Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kalaycı bu soruya şöyle yanıt vermiş:
”Baharatlar sağlıklı birine zarar vermez. Ancak reflü hastalarının baharatlardan uzak durması gerekebilir. Bir de şu noktayı vurgulamak istiyorum: Bir gıdanın bir insanı rahatsız etmesi, ille de bir mide hastalığının olduğu anlamına gelmiyor. Bazı gıdalar, bazı insanları rahatsız eder. Bu durumda da yiyeceği yememek lazım. Bunu doktor değil, o kişi bilir.”